Op zoek naar een lekker recept voor jouw paaskoekjes?
Haas(t) je dan snel naar het recept!
Ingrediënten voor 20 koekjes:
• 250g zelfrijzend bakmeel
• 60g suiker
• 100g koude boter
• 1 eierdooier
• 3 eetlepels melk
• 1 zakje vanille suiker
• snufje zout
Stap 1:
Klop de boter zacht met een mixer en voeg de suiker toe.
Stap 2:
Voeg het zakje vanille suiker en een snufje zout toe. Mix het geheel verder zacht.
Stap 3:
Giet het ei samen met de melk bij het mengsel en kneed tot een bol.
Stap 4:
Laat het deeg even rusten in de koelkast.
Stap 5:
Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3mm.
Stap 6:
Haal je uitsteekvormpjes in de vorm van een ei, haasje,… boven en steek het deeg uit.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Stap 7:
Leg je koekjes op een bakpapier en doe ze in de oven wanneer deze is voorverwarmt.
Stap 8:
Bak de koekjes voor 12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Stap 9:
Laat de koekjes afkoelen.
Stap 10:
Versier de koekjes met glazuur, rolfondant, discobolletjes, chocola,…