Paaskoekjes bakken

Op zoek naar een lekker recept voor jouw paaskoekjes? 
Haas(t) je dan snel naar het recept! 

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten voor 20 koekjes: 

•⁠  ⁠250g zelfrijzend bakmeel 

•⁠  ⁠60g suiker

•⁠  ⁠100g koude boter

•⁠  ⁠1 eierdooier

•⁠  ⁠3 eetlepels melk

•⁠  ⁠1 zakje vanille suiker

•⁠  ⁠snufje zout


Zullen we er aan beginnen?

 Stap 1: 

Klop de boter zacht met een mixer en voeg de suiker toe.

Stap 2: 

Voeg het zakje vanille suiker en een snufje zout toe. Mix het geheel verder zacht. 

Stap 3:

Giet het ei samen met de melk bij het mengsel en kneed tot een bol.  

Stap 4: 

Laat het deeg even rusten in de koelkast. 

Stap 5: 

Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3mm. 

Stap 6: 

Haal je uitsteekvormpjes in de vorm van een ei, haasje,… boven en steek het deeg uit. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. 

Stap 7: 

Leg je koekjes op een bakpapier en doe ze in de oven wanneer deze is voorverwarmt. 

Stap 8: 

Bak de koekjes voor 12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. 

Stap 9: 

Laat de koekjes afkoelen. 

Stap 10: 

Versier de koekjes met glazuur, rolfondant, discobolletjes, chocola,…

Extra info

Volg ons op sociale media